Skönt
Igår tog jag tag i all pant man samlar på sej. Alltså de finns inget jag som e så trögt att göra som panta. Det är något jag inte tycker om, känns så kasst. Komma in i affären med massa pantflaskor. Känner mej som ja vet inte men de e så himla töntigt. Jag gillar inte att panta iallafall men samtidigt så tycker jag man gör de för miljön. kan ju inte gå slänga massa påsar med det i soporna bara, så de va bara att bita i det sura äpplet och panta.
Sen gjorde jag inte mer haha. jag får la se när jag börjar ordentligt med allt vad som ska göras med flytt.
Grekiska färsspett med tzatziki 4 port
köttfärs 400g
chili 1 st
vitlöksklyftor 2 st
persilja, hackad 2 msk
rivet skal av citron 1 tsk
paprikapulver 1 tsk
salt 1/2 tsk
olja 2 msk
Tzatziki
Matlagningsyoghurt 1 liter
vitlöksklyftor 2-3 st
salt 2 krm
peppar 1 krm
olja 2 msk
vinäger 1 msk
färsk gurka 1 medelstor
Börja med tzatzikin. Krossa vitlöken med salt och peppar i en mortel. Rör i oljan. Tillsätt vinägern. Skölj och riv gurkan grovt. Blanda yoghurten med vitlöksoljan och gurkan. Ställ såsen kallt.
Kärna ur och finhacka chilin, vitläken och persiljan.
Skölj och riv av citronskalet (personligen tycker jag att det blir lite mycket citronsmak så jag har tagit mindre än vad receptet visar men det är efter tycke och smak)
Blanda alla ingredienser utom oljan till färsen. Forma färsen till avlånga rullar och stick ett spett igenom på längden. Tryck med bordskniv 3-4 snitt i varje spett.
Värm oljan i en panna. Stek spetten 6-8 min per sida. Servera med tzatzikin, klyft eller kok potatis och en blandad grönsallad.
Oslagbar på sommaren då spetten hamnar på grillen men det går lika bra i stekpannan.