Skönt

Sovit så himla gott inatt. Hårt och djupt. Så idag är jag pigg! Nej det är jag inte jag va tröttare än nånsin när jag vakna men det kanske kommer bara jag kommer igång. Än så länge ser vi bara på barnkanalen och myser. Ska strax gå upp ur soffan och göra lite frukost sen fixa oss och dra till piggelin. Trevligt.

Igår tog jag tag i all pant man samlar på sej. Alltså de finns inget jag som e så trögt att göra som panta. Det är något jag inte tycker om, känns så kasst. Komma in i affären med massa pantflaskor. Känner mej som ja vet inte men de e så himla töntigt. Jag gillar inte att panta iallafall men samtidigt så tycker jag man gör de för miljön. kan ju inte gå slänga massa påsar med det i soporna bara, så de va bara att bita i det sura äpplet och panta.
Sen gjorde jag inte mer haha. jag får la se när jag börjar ordentligt med allt vad som ska göras med flytt.

Kommentarer
Postat av: Anneli

Grekiska färsspett med tzatziki 4 port

köttfärs 400g

chili 1 st

vitlöksklyftor 2 st

persilja, hackad 2 msk

rivet skal av citron 1 tsk

paprikapulver 1 tsk

salt 1/2 tsk

olja 2 msk



Tzatziki

Matlagningsyoghurt 1 liter

vitlöksklyftor 2-3 st

salt 2 krm

peppar 1 krm

olja 2 msk

vinäger 1 msk

färsk gurka 1 medelstor



Börja med tzatzikin. Krossa vitlöken med salt och peppar i en mortel. Rör i oljan. Tillsätt vinägern. Skölj och riv gurkan grovt. Blanda yoghurten med vitlöksoljan och gurkan. Ställ såsen kallt.



Kärna ur och finhacka chilin, vitläken och persiljan.

Skölj och riv av citronskalet (personligen tycker jag att det blir lite mycket citronsmak så jag har tagit mindre än vad receptet visar men det är efter tycke och smak)

Blanda alla ingredienser utom oljan till färsen. Forma färsen till avlånga rullar och stick ett spett igenom på längden. Tryck med bordskniv 3-4 snitt i varje spett.

Värm oljan i en panna. Stek spetten 6-8 min per sida. Servera med tzatzikin, klyft eller kok potatis och en blandad grönsallad.

Oslagbar på sommaren då spetten hamnar på grillen men det går lika bra i stekpannan.

2009-12-09 @ 11:22:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0